Adana İl Temsilciliğimizin düzenlediği “TÜGVA Adana 5 Ocak İller Arası Karate Şampiyonası” 63 ilden 7-14 yaş arası yaklaşık 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşti.
5 Ocak Adana’nın kurtuluşu sebebiyle vakfımızca 6-7 Ocak 2018 tarihlerinde, Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen müsabakalara sporcuların ilgisi yoğun oldu. Kata ve kumitelerle müsabakalara hazırlık yapan çocukların karateye gösterdikleri ilgi ve özen dikkat çekiciydi.
Özdisiplin ve özgüven veren doğasıyla karatenin TÜGVA Spor Kulübü’nde de yer alan branşlardan olduğunu bildiren Vakfımızın Spor Koordinatörü Mehmet Emin Özkaya, müsabakalar için ilk başta sadece Adana ve çevre illeri düşündüklerini ancak teveccüh çok olunca şampiyonanın kapsamının geliştiğini kaydetti.
Müsabakalar Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milletvekili Tamer Dağlı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alper Boydak, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve sporcu ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.
“Peyami Safa’nın bir sözü var; spora vereceğiniz mana, gençliğe vereceğiniz mananın öz kardeşidir” diyen İl Temsilcimiz Ahmet Abdullah Sezen, TÜGVA Adana 5 Ocak Karate Şampiyonası’nı gelecek yıllarda da yaparak geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.