Toplumsal hafızamızda derin izler bırakan “Türkiye’de Darbeler ve Dersler” konulu programda TBMM yirminci dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlattı.
Toplumun her kesiminden insanı derinden etkileyen darbeler konusu toplumsal hafızamızda derin izler bıraktı. Darbelerden çıkardığımız sonuçlar ve dersler ise unutulmaması, nesillere aktarılması gereken bir gerçek.
Türkiye’nin hemen her ilinde teşkilatlanmasını büyük hızla sürdüren vakfımız, geçmişte yaşananların üstüne sünger çekmemek için gençlerin yoğun katılımıyla düzenlenen konferansta, TBMM 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz sunum yaptı. Malum dönemde kendisine binlerce açıldığını ifade eden Yılmaz, “Sadece Osmanlı’yı neden methettim diye yargılandım bu ülkede. Türkiye’nin düşmanları neden çok diye bir düşünün. Bizler geçmişte Anadolu’da bin yıllık barış köprüsü kurduk. Madenlerin, yeraltı kaynaklarının, nimetlerin hepsi doğudadır. Bundan pay almak isteyenler var. İşte utandığın deden Osmanlı’nın Batı ile savaşmasının nedeni dengeyi sağlamaktı” şeklinde açıkladı.
Vakfımızın Sakarya İl Temsilcisi Muhammet Fatih Yahşi, temsilcilik olarak 2 yıldır ortaokul, lise, üniversite, kadın ve aile, çalışan gençlik gibi alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Program, kurs, seminer ve akademiler düzenliyoruz ve sizleri de aramızda görmek istiyoruz” diyerek katılımcıları birer TÜGVA gönüllüsü olmaya davet etti.