23 Kas 2023
TÜGVA Kültür Sanat Okulu üçüncü haftayı geride bırakırken, birbirinden değerli isimlerle eğitimlerine devam ediyor. Edebiyat ve tiyatro üzerine keyifli anların yaşandığı derslerde, önemli konular işlendi.
Oyun yazarı, Tiyatro Külliyen’in kurucu koorinatörlerinden Ayşe Şahinboy Doğan, oyun ve oyunculuk üzerine uygulamalı eğitim gerçekleştirirken, Yazar Gökdemir İhsan sanat teorisi ve sanatçının gayesini anlattı. İhsan, ” Sanatçılar keşif sahibi insanlardır . Bu yüzden teoriye ihtiyaçları da yoktur, zaten hakikati müşahede etmişlerdir. Fakat bizim bu teoriye ihtiyacımız var . Bir şuurumuzun olması lazım yoksa yaptığımız eserin neye yaradığını bilemeyiz. ” diyerek sanat ve hakikat arasındaki bağ üzerinde durdu.
Edebiyatçı Yazar Sibel Eraslan “Hikaye, şiire çok yakın bir türdür. Romansa mimariye yakındır. Sanat için ilhamdan ziyade çalışmak gerekir.” sözleriyle roman, hikaye ve şiir arasındaki ilişkileri konu aldı. Van Gogh’un hikayesinden yola çıkarak sanatın kişinin hayatındaki dönüşüme vurgu yapan Ressam Cemal Toy, aynı zamanda sanat terapisi uygulamasıyla sanatın kişinin duygu, düşünce ve anlam dünyasındaki yansımaları hakkında farkındalık çalışması yaptı.
Programın sonunda güz dönemi eğitimlerini başarıyla tamamlayan İcathane öğrencilerimize sertifika takdimi gerçekleştirdik.