Mersin’de üniversite gönüllülerimizin oluşturduğu Değerler Atölyesi çalışmamızla medya, tarih, sivil toplum ve kişisel gelişim alanında öne çıkmış değerli konuklarla ilgi çekici söyleşiler gerçekleştirdik.

Bir ay süresince düzenlenen 5 söyleşiye, üniversite öğrencilerinin katılımı yoğun oldu. TÜGVA Mersin İl Temsilcimiz Okan Özer’in ilk olarak sivil toplum kuruluşlarının önemine dair konuşmasıyla başlayan seminer programının ikinci oturumu Yönetmen Mesut Uçakan’ın “Geçmişten Günümüze Sinema” konulu söyleşisiyle devam etti.

Atölyenin ikinci haftasında ilk oturumda gençlerle buluşan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, toplum olarak tarihe bakış açımızı eleştirerek, Osmanlı’nın ilk 300 yılının çok iyi öğrenildiğini ancak son 300 yılının pek çok kişide kopuk alıntılardan ibaret olduğunu ifade etti.

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan ise, erken yaşlarda kişisel gelişimin nasıl olacağı hakkında bilgi vererek, alın teri dökmeden hayattan bir başarı beklemenin imkansız olduğunu söyledi. Aslanhan, “Oku, babandan daha çok oku” diyerek, babasından daha çok okumayan milletlerin ilerleyemeyeceğini belirtti.

Programın son haftasında öğrencilerle buluşan Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, medya ve algı konusunda bilgi verdi. Değerler Atölyesi’nin son konuğu olarak NLP Uzmanı Fatih Abadi, hayata dair ince noktalara değinerek, başarı için sağlam hedef, iyi bir irade ve esnek bir insan olmak üzere 3 konuya dikkat çekti.