Vakfımızın Yükseköğrenim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Fikir, Oluş ve Diriliş Buluşması, değerli konuklar ve Türkiye’nin dört bir tarafından bin beş yüz üniversiteli genç ile Ankara’da gerçekleşti.
TÜGVA Ankara’nın misafir ettiği üyelerimiz için hazırlanan program, sabah saatlerinde sinevizyon gösterimi ve marşların söylenmesiyle başlayıp, konferanslarla devam etti. Vakfımızın Yükseköğrenim Koordinatörü Suat Kır, “10 yılda 100 yılın tohumlarını ekecek bir öncü kuşak” olmanın önemini anlatarak, “Salonda tek bir boş yer yok. Buluşmaya gösterdiğiniz katılım için sizlere müteşekkiriz” dedi.
Milletimizin en büyük sermayesinin imanlı, liyakatli ve vatansever gençlik olduğunu bildiren Vakıf Başkanımız İsmail Emanet, gençlere sorumluluklarını hatırlattı.
Açılış konuşmalarının ardından “15 Temmuz ve Şehadet” isimli video gösterimiyle 15 Temmuz şehitlerimiz anıldı. Ardından Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyemiz Selim Cerrah’ın “Müslüman Olmam Neyi Gerektirir”, vakfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi Salih Eğridere “Teşkilat Ruhu” ve Dr. İhsan Şenocak’ın “İslam’ın Gençliği” konferansları takip etti. Buluşmanın son bölümünde sahneye çıkan Ömer Karaoğlu’nun söylediği ezgi ve marşlarla gençler iyi vakit geçirdi.
Buluşma Suat Kır’ın kapanış konuşması ve tüm yükseköğrenim koordinatörleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve katılımcılara hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.