TÜGVA’nın 2014 yılından günümüze kadar Yönetim Kurulu Başkanlığını büyük özveriyle yerine getiren Başkanımız İsmail Emanet, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle düzenlediğimiz 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda görevini Teşkilat Koordinatörümüz Enes Eminoğlu’na devretti.

Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve değerli davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda İsmail Emanet, başkanlık görevini Cumhurbaşkanımızla yapmış olduğu istişareler sonucunda Teşkilat Koordinatörümüz Enes Eminoğlu’na bıraktı. Yeni yönetimde, İbrahim Beşinci Teşkilat, Fatih Yüksel Ortaokul, Okan Özer Lise, Emrullah Şanlan Üniversite, Çiğdem Yıldız Kadın ve Aile, Soner Çokyiğit Çalışan Gençlik, Yunus Becit Medya-İletişim, Faruk Duruş Eğitim, Murat Aydın Yurt, Eyüp Balta Mali İşler ve Kaynak Geliştirme, Recep Can Spor, Seçkin Koç İdari ve Hukuki İşler, Mustafa Yüksel Strateji Geliştirme, Esra Karabal Arda Dış İlişkiler ve Kemal Bilal Aydın Kültür-Sanat Koordinatörlüğüne getirildi.

Ecdadın Mirasının Sadece Büyüklüğünün Değil, Getirdiği Sorumluluğun da İdrakinde Bir Gençlik Olarak Sizler Bizim İftihar Kaynağımızsınız

TÜGVA’nın Türkiye’de bir marka olduğunu ve bursları, yurtları, eğitim-öğretim hizmetleri, kıraathaneleri, icathaneleri, kampları, kültür-sanat ve spor faaliyetleriyle önemli bir yere geldiğini belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Sizler bu milletin ve Türkiye’nin geleceğisiniz, umudusunuz. Ecdadın mirasının sadece büyüklüğünün değil, getirdiği sorumluluğun da idrakinde bir gençlik olarak sizler bizim iftihar kaynağımızsınız. Her birinizin ahlakına, kabiliyetine, gayretine, birikimine, azmine, başarılı olacağına Türkiye’nin aydınlık geleceğine inandığım gibi inanıyorum. Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzuru kalple sizlere emanet ediyorum. İnanmak ve başlamak, başarmanın yarısıdır. Bugün burada karşımda hedeflerine ulaşma konusunda kararlı, inançlı ve yola koyulmuş, dolayısıyla başarının yarısını zaten yakalamış bir gençlik görüyorum” dedi.

Bu Bayrağı Teşkilatımızdan Gelen Kıymetli Dava Arkadaşım Enes Eminoğlu Kardeşimize Sizlerin Huzurunda Emin Bir Şekilde Emanet Ediyorum

TÜGVA olarak düzenlediğimiz 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Başkanlık görevini Enes Eminoğlu’na devreden İsmail Emanet, “Bugün son kez genel başkan olarak sizlerin huzurundayım. Bizler, bu mücadeleyi bir bayrak yarışı olarak gördük. Artık, emaneti devretmenin vakti geldi. Bu bayrağı teşkilatımızdan gelen kıymetli dava arkadaşım Enes Eminoğlu kardeşimize sizlerin huzurunda emin bir şekilde emanet ediyorum. Yeni dönemde vakfımızın çok daha iyi bir noktaya geleceğine ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine en iyi şekilde hizmet edeceğine yürekten inanıyorum. Bu vesile ile yeni dönemde görev alacak bütün kardeşlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Fetihten Fetihe Koşacak, Gönülleri Fethetmeyi, Doğruyu ve Güzeli Dünyaya Yaymayı Amaçlayacak Gençlik Bu Gençliktir

Dolu dolu geçen 4 yıl boyunca TÜGVA’nın Başkanlığını yapan İsmail Emanet’e hizmetleri ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Başkanımız Enes Eminoğlu, “Omzumuzdaki yükün İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ın omzundaki yükten hafif olmadığı şuuruyla hareket edecek ve yeni Türkiye’nin inşasının fikir ve aksiyon neferleri olmak için canla ve başla çalışacağız. Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, Vakfımızın 2015 yılında Gaziantep’te düzenlediği Gençlik buluşmasında siz bir gençlik muştusundan bahsederken “Karşımda kula kul olmayan; Hakka kul olan bir gençlik görüyorum” ifadelerini kullanmıştınız. İşte bu gençlik, Üstad Necip Fazıl’ın “Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?” diye sorduğu o Akıncılardır. Fetihten fetihe koşacak, gönülleri fethetmeyi, doğruyu ve güzeli dünyaya yaymayı amaçlayacak gençlik bu gençliktir. Sizlerin huzurunda yeni dönemimizin hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.